Blog

Blog

Bli kjent med Oliver Dypedal

Posted Apr 27, 2021

Møt Oliver Dypedal, Performance Manager for AdColony LinkedIn i Norge. Oliver brenner for markedsføring og er ofte å finne ute på tur med hunden sin.

Hva er det egentlig en Performance Manager jobber med hos AdColony? Hvordan ser en vanlig dag ut for deg?

Jeg fungerer som en sparringspartner for å forbedre annonsørenes resultater. Til daglig innebærer dette alt fra opplæring i annonseverktøyet Campaign Manager, kampanje optimalisering, møter, mailer og telefonsamtaler. Jeg har en veldig varierende arbeidshverdag fordi jeg er i kontakt med så mange ulike bedrifter som opererer i ulike segmenter og markeder. I tillegg er jeg i kontakt med mange kunnskapsrike og spennende enkeltpersoner hos byråene og selskapene, som jeg lærer masse av.

Fortell litt om dine erfaringer fra tiden før du startet i AdColony og hvordan de har forberedt deg for din rolle her.

Jeg har alltid visst fra en ung alder at jeg ønsker å jobbe innenfor markedsføring. Gjennom studier og relevante jobber har jeg lært mye om strategisk og operativ markedsføring. Dette mener jeg også gjenspeiler seg i jobben jeg har nå, da LinkedIn som plattform er mer for operativ markedsføring og B2B markedsføringplanlegging er mer strategisk. Når det er sagt, så er faget i kontinuerlig endring. De annonsørene som tar innover seg disse endringene, har langt større sannsynlighet for å lykkes. Dette lærte jeg mye om i tidligere jobber og også gjennom studiene.

Hvordan opptrer du som en ressurs for ditt team og for kundene?

Dette kan variere etter behov, men det handler om å hjelpe til der det trengs. Dette kan være å bistå med opplæring i LinkedIn verktøyene, sette opp kampanjer, svare på tekniske spørsmål eller være en rådgiver. Jeg tror det å tilpasse min støtte etter ønske, behov og forventninger er det som gir mest verdi for kollegaer og kunder.

Mange globale AdColony ansatte jobber fremdeles hjemmefra. Har du noen hjemmekontor tips for suksess som du vil dele?

Det viktigste for meg, som har bidratt på en positiv måte i den “nye” hverdagen, er å ta seg pauser og ikke alltid være tilgjengelig.

Mentale pauser er viktig for å kunne være produktiv over en lengre periode. Jeg har en hund (som har vært veldig glad for å kunne ha meg hjemme), som også trenger å gå turer. Dette har passet meg ypperlig fordi jeg kan tilpasse dagen slik at både hunden og jeg får pauser fra hjemmekontoret.

Det andre tipset mitt er å sette litt strengere krav til seg selv når det gjelder å ikke alltid være tilgjengelig. Selv om kontoret i disse dager kanskje er kun noen meter fra sofaen, så mener jeg det er viktig å kunne logge av når du først er ferdig på jobb. Jeg tar ofte meg selv i å “bare” måtte svare på noen mailer selv om klokken er 22 fordi jeg tenker det tar jo bare 5 minutter å få unnagjort. Samtidig kan dette gå litt å bekostning av at du aldri føler deg helt ferdig på jobb. Jeg har merket selv at det å ikke alltid være tilgjengelig faktisk har bidratt positivt på prestasjonen min når jeg faktisk er på jobb.

Hva er dine hobbyer eller aktiviteter som du ser frem til å gjøre i helgene eller etter jobb?

Jeg liker friluftsliv og er mye ute i naturen på fritiden. Dette innebærer alt fra lange skogs- og toppturer til overnatting i skogen. Jeg liker også å game fordi det er avslappende og får tankene over på noe helt annet.

Videre har jeg fått mer interesse for fond og aksjer. Jeg liker å holde meg oppdatert på hva som skjer i markedet og har derfor laget meg en liten liste på hvilke kilder og sider jeg pleier å lese på.

Fortell oss en morsom fakta om deg selv.

Det så ikke mange vet, er at jeg faktisk var med på Norske Talenter for mange år siden. Når spør du sikkert om det var dansing eller synging, men neida. Vi var med en større gruppe med ungdommer som da i regi av den lokale ungdomsklubben, bestemt oss for å lage et korps hvor vi kunne spille kun på instrumentet Kazoo og fremføre dette. Det endte selvsagt som forventet med å ikke kommer videre, men det positive var å høre latteren til Alex Ròsen som fant dette skikkelig kult og underholdende.

Hva ser du mest frem til i de neste 5 årene?

Det jeg gleder meg mest til nå, er å kunne gå tilbake til det normale for å kollegaer på kontoret, spise på restauranter og generelt gjøre som man vil igjen. I tillegg blir det også veldig spennende å se hvordan LinkedIn kommer til å endre seg som plattform og hvordan kanalen kommer til å påvirke bruken av B2B markedsføring i fremtiden.

Latest posts by Mari (see all)

Latest at AdColony

Hvordan vil du fortelle din historie?

Source: 🇳🇴 Norwegian

Undersökning

Source: 🇸🇪 Swedish

Survey

Source: 🇩🇰 Danish