Blog

Blog

Hvordan å bygge en strategi for innholdsmarkedsføring som følger hele salgsprosessen

Posted Mar 5, 2021

En vellykket markedsføringsstrategi har to hovedkomponenter som må jobbe sammen for å påvirke en større målgruppe. Mange markedsførere velger å prioritere konverteringsmarkedsføring og legger ikke like mye fokus på markedsføring av selve merkevaren.

Med begrensede ressurser, kan det være vanskelig finne en balansere mellom disse to målene. Så hvordan tar man hensyn til begge disse pilarene for å bygge en markedsføringsstrategi som dekker hele salgsprosessen?

Hos LinkedIn Marketing Labs, finner du kurset “Building a Full-Funnel Content Marketing Strategy on LinkedIn”. Her presenteres alle stegene for å utvikle og distribuere innhold gjennom hele salgsprosessen, for å nå de rette menneskene til rett tid.

Her er noen av den mest interessante punktene du tar med deg fra kurset.

1. Søk balanse

Dersom du kun fokuserer på å drive etterspørsel må du regne med at du misser en stor del av målgruppens kjøpsreise. Det er tross alt mindre sannsynlig at målgruppene velger en merkevare som de aldri har hørt om. Legger du vekt på både etterspørsel og merkevarebygging sørger du for at innholdsmarkedsføringen dekker behovet målgruppene har gjennom hele deres kjøpsreise.

2. Forstå hvordan målgruppene tenker 

Det rette tankesettet er selvfølgelig dine kunders tankesett. Du ønsker å skape innhold som henvender seg til deres utfordringer og problemområder. Et tips her er å balansere bruken av rasjonelt og emosjonelt innhold. Benytt emosjonelt innhold tidlig i målgruppens kjøpsreise og juster innholdet til å være mer rasjonelt etterhvert som de beveger seg videre nedover i kjøpstrakten.

3. Utnytt eksisterende innhold

Mange markedsførerer tror at de hele tiden må skape nytt innhold, men det er mange fordeler ved gjenbruk. Identifiser hvilket innhold som tidligere har fungert godt og oppdater det til å være tidsaktuelt for målgruppene. Bruk nye formater som video, stories eller infografikk for å presentere tidligere brukt innhold som noe nytt. Omdisponering, gjenbruk og resirkulering av innhold kan være den ultimate måten for å spare ressurser og samtidig skape engasjement.

4. Vær kreativ

Når du produserer innhold for LinkedIn er det lurt å fokusere på fire hovedpunkt: bilde, uttrykk, innholdsmiks og testing. Jo mer overbevisende annonsen din er, jo mer engasjement vil du oppnå. Dette kurset går gjennom alle disse fire elementene og forteller beste praksis på hvordan du implementerer disse i kampanjene.

Med dette kurset og disse tipsene vil du være bedre utrustet til å utvikle og implementere en strategi for innholdsmarkedsføring som dekker hele salgsprosessen.

Sett i gang å fylle din trakt

Nå som du har fått våre fire tips, få med deg kurset fra LinkedIn Marketing Labs for å utvikle og implementere markedsstrategien til å gjenspeile hele salgstrakten. Dette vil forhåpentligvis gjøre det lettere å utnytte ressursene og samtidig får ut budskapet om bedriften for å få mest mulig ut av markedsføringsbudsjettet.

Denne artikkelen er oversatt fra engelsk og ble opprinnelig skrevet av Rachel Rickles for LinkedIn Marketing Solutions Blog, 1 Mars 2021 .

Latest at AdColony