Blog

Blog

Hvordan vil du fortelle din historie?

Posted May 4, 2021

Med LinkedIn Stories kan B2B merkevarer fortelle sin historie på en mer levende måte, noe åpner en ny verden av mulighet for merkevarebevissthet og engasjement.

La oss utforske hvordan LinkedIn Stories fungerer og se på beste praksis.

LinkedIn Stories : En nærmere kikk

Med LinkedIn Stories kan organisasjoner dele bilder og korte videoer av hverdagslige øyeblikk, bare i en mer profesjonell sammenheng. 

“Profesjonell sammenheng” betyr ikke at innholdet trenger å være formelt og stivt. Tvert imot er LinkedIn Stories et mer uformelt format og en god mulighet til å legge flere dimensjoner til merkevaren. Stories er perfekt for å vise glimt av hva som skjer i kulissene, innblikk i hverdagen, spesialtilbud, fremheve ansatte, og så videre.

For å engasjere følgerne  kan bedriften bruke et utvalg av interaktive elementer inkludert klistremerker, @nevne og dagens spørsmål. Det er også mulig å legge til en sveip-opp link til Story innlegg for å øke trafikken til websiden og for å skape konverteringer. Best av alt er at LinkedIn Stories legger seg øverst i feeden. På denne måten økes rekkevidde og oppmerksomheten som igjen kan bidra med økt oppmerksomhet på merkevaren.

Antall følgere til Stories øker 15 ganger raskere enn antall følgere til vanlig innholds feed, noe som viser hvor kraftfull dette formatet er. 

LinkedIn Stories beste praksis

Nedenfor finner du litt praktisk veiledning og 6 anbefalinger for å oppnå maksimal effekt (med illustrerende eksempler).

  1. Utdann ditt publikum

LinkedIn Stories kan bidra for å bygge mer synlighet og engasjement gjennom å vise mennesker og tankelederskap (thought leadership), for eksempel ved å dele nyttige tips, data og innsikt fra blogpost, whitepaper, eller en bransjerapport. Du kan til og med tagge viktige stemmer og influencere. Husk å inkludere en sveip-opp link på slutten av Story’en for å oppfordre følgere til å sjekke avsenderen av budskapet.

Her er et eksempel på hvordan Adobe har brukt LinkedIn Stories for å dele informasjon fra deres “Digital Insights” rapport:

2. Fremhev produktene

Det, finnes mange morsomme og kreative muligheter for å fremheve produkter og tjenester. Hva engasjerer målgruppene? Lag litt moro rundt produktlanseringer eller lanseringer av nye funksjonaliteter. Inkluder en sveip-opp link til de relevante produktsidene eller annonseringene.

Squarespace brukte LinkedIn Stories til å øke oppmerksomhet rundt sin nye “Select” service, og 

gjorde det enkelt for brukere å lære mer:

3. Vis den menneskelige siden

Det er fullt mulig å vise den menneskelige siden av merkevaren, feks gjennom ansatte eller kunder ved å @nevne de i Stories. Å dele detaljer rundt bedriftens initiativ innenfor samfunnsansvar eller fellesskapende aktiviteter, er en god måte å bygge et sterkere samhold.

Et stjerneeksempel er Ernst & Young, som lar turnuskandidater overta deres LinkedIn Page for å  poste Stories på vegne av selskapet. Resultatet var en mer troverdig, bak-kulissene-innblikk i organisasjonen.

4. Del Event oppdateringer

LinkedIn Stories er en god kanal for å dele informasjon om kommende og pågående eventer, feks webinar,  produktlanseringer, eller streaming med LinkedIn Live.

Deloitte Australia brukte denne tilnærmingen for å tilby unikt innhold før og under deres Tech Fast 50 Australia event:

5. Del informasjon i porsjonsbiter

Unngå å bombardere målgruppene med for mye informasjon i en enkelt Story. Last heller opp en serie av Stories i stedet. En bedre løsning er å lage en kombinasjon av videoer, bilder og tekst i en sammenhengende fortelling. Legg til en CTA med en sveip-opp lenke som leder til ytterligere informasjon i den siste Story rammen. Dette er en flott måte å lede følgere til nye bloggposter, videoer, e-bøker, etc som du publiserer.

Her er et eksempel fra Pfizer, hvor du kan se hvordan de gjør et komplekst og kritisk budskap enkelt og lett fordøyelig, og samtidig gir følgere muligheten til å dykke dypere i informasjonen om de ønsker.

6. Finn måter å samhandle med publikum

Selv om medlemmer ikke ennå kan reagere eller kommentere direkte på Stories, finnes det forskjellige måter å booste engasjement. En morsom og engasjerende måte kan være gjennom en quiz eller oppfordre de til å selv stille dagens spørsmål. Spør deg selv: “Vil dette innholdet få noen til å stoppe opp og tenke? Ville jeg gjort det om jeg logget på for å bla gjennom min feed?” 

Se denne snedige pop quizen som Verizon brukte for å oppfordre til deltagelse:

Fortell din historie på LinkedIn

Gjennom innhold som tankelederskap, bedriftsnyheter, milepæler etc, kan bedriften dele et stort spekter av informasjon gjennom LinkedIn Stories. Bruk klistremerker, @nevne, og sveip-opp for å sette fart på deltagelse. Når det kommer til å fortelle din historie på LinkedIn har det aldri eksistert flere muligheter.

Ivrig etter å starte med LinkedIn Stories? Besøk denne siden for å laste ned får gratis “Best Practices guide og galleri med eksempler.

Denne artikkelen er oversatt fra engelsk, ble opprinnelig skrevet av Kylee Lessard og publisert på Marketing Solutions Blog 21 April 2021

Latest posts by Mari (see all)

Latest at AdColony

Hvordan vil du fortelle din historie?

Source: 🇳🇴 Norwegian

Undersökning

Source: 🇸🇪 Swedish

Survey

Source: 🇩🇰 Danish