Blog

Blog

Hvorfor annoncører bør være opmærksomme på digital tillid

Posted Nov 24, 2021
🇩🇰 Danish

Du kan også læse denne artikel på engelsk 🇬🇧

Resultaterne fra den årlige «US Digital Trust Survey» blev netop offentliggjort i Digital Trust Benchmark Report 2021. Forskningen ser på, hvor bekymrede amerikanske brugere af sociale medier er omkring privatliv, sikkerhed og vildledende indhold på sociale medier. Herudover, hvordan deres holdninger påvirker deres vilje i at engagere sig i annoncer, og hvilke sociale platforme der rangerer højest og lavest i tillid.

LinkedIn og Pinterest topper igen listerne som de platforme med størst tillit.

Digital tillid er den tillid, folk har til, at en platform beskytter deres information og giver dem et sikkert miljø til at skabe og engagere sig i indhold, herunder annoncering og sponsoreret indhold. Der synes at være en sammenhæng mellem, hvordan brugerne opfatter, at platformene passer på deres privatliv og sikkerhed, og deres opfattelse af platformens troværdighed.

Mere end halvdelen (52 %) af amerikanske voksne brugere af sociale medier sagde, at hvorvidt en platform beskytter deres privatliv og data, har ekstrem indflydelse på deres beslutning om at interagere med de annoncer eller sponsoreret indhold. Opbygning af tillid er derfor afgørende for sociale platforme og deres annoncører; det påvirker, hvordan brugerne har det, når de bruger sociale medier og kan også påvirke, om brugerne ønsker at engagere sig.

Et stærkt flertal af respondenterne i undersøgelsen mente, at de samme tre faktorer, der mest påvirker tilliden

  • Sikkerhed: Platformen beskytter mit privatliv og mine data
  • Fællesskab: Platformen tilbyder mig et sikkert miljø til at deltage og poste
  • Legitimitet: Platformen viser relevant indhold

Brugerne mente især, at disse tillidsfaktorer var mere tilbøjelige til at påvirke, om de interagerer med annoncer på sociale medier, end faktorer, der er direkte knyttet til kvaliteten af ​​deres annonceoplevelse eller annoncerelevans.

For mange annoncører har effektiviteten af ​​annoncering på sociale medier haft en tendens til at opveje tillidskriser omkring sociale platforme. Bekymringer om tillid har ikke altid ført til, at annoncører aktivt trækker sig tilbage på deres sociale annonceudgifter. Men denne undersøgelse tyder på, at annoncører skal overveje tilstanden af ​​brugertillid i deres beslutninger om annonceudgifter. Indvirkningen af ​​sikkerhed, legitimitet og fællesskab på brugernes vilje til at interagere med annoncer er stærk, hvilket betyder, at jo højere en platform rangerer i disse områder, jo mere sandsynligt er det, at brugerne vil være modtagelige for de annoncer, de ser der.

LinkedIn og Pinterest førte igjen som nr.1 og 2 mest betroede platforme. Instagram steg med én plads, til nr.3, mens Facebook igjen landede i bunden

Maria Øverli Jansson
Latest posts by Maria Øverli Jansson (see all)

Latest at AdColony

Executive LinkedIn Presence

Source: Services

Inspirerende foredrag

Source: Services

Workshops

Source: Services