Blog

Blog

Thought Leadership – mere end blot et buzzword

Posted Jan 16, 2020
🇩🇰 Danish

Begrebet Thought Leadership har de seneste år været et varmt emne i kommunikationsverdenen. Mange virksomheder ønsker at være netop deres industris svar på en ”thought leader”, men få formår at gøre det til mere, end blot et buzzword.

Den generelle udførelse af thought leadership hænger ofte sammen med en misforstået adfærd, der bunder i dårlig formidling, hvilket er med til at sætte spørgsmålstegn ved thought leadership’s troværdighed. Er du en af dem, der ikke helt har gennemskuet, hvordan du skaber målbar værdi frem for unødig støj på LinkedIn? Så vil denne artikel hjælpe dig godt på vej.

Kort fortalt

Thought leadership handler om at dele unikke indsigter og idéer, fremprovokere nye måder at tænke på og starte diskussioner og debatter, der inspirerer til handling. Vigtigst af alt handler thought leadership om at skabe tillid til jeres kunder og potentielle kunder og det er med til, at opbygge bevidsthed omkring jeres brand.

Først når denne bevidsthed og troværdighed er implementeret, kan I transformere jeres idéer om til vejledning for jeres kunder. Dog er det vigtigt, at I ikke forsøger at sælge et produkt, men derimod skabe lærende og ideelt udfordrende indhold, der i sidste ende vil generere merværdi. En undersøgelse foretaget af LinkedIn, viste at mere end 6.000 Business-to-business købere, marketingsfolk og sælgere verden over ønsker mere ekspertise og rådgivning om de faktorer, der transformere deres pågældende industri[1]. Kort fortalt skal virksomheder levere den viden, deres publikum efterspørger.

Tre typer af Thought Leadership

For at blive den ideelle thought leader, er det nødvendigt at have et unikt og skudsikkert synspunkt, der kan deles frit på de sociale medier. Samtidig er det nødvendigt at kende det ønskede emne. Det kan dog være svært for mange at navigere sig gennem den kommunikative jungle, og for at gøre stien mere synlig, skitserer vi nedenfor, hvordan thought leadership kan opdeles i tre typer. Vi anbefaler, I anvender alle tre typer. Hvis I ikke har ressourcerne til at forpligte jer til alle tre, kan I udvælge én af de tre typer og udføre den til perfektion. Hovedreglen er, at fokusere på det område, hvor I kan påvirke og tilføje værdi til samtalen i stedet for blot at tilføje støj.

Product Thought Leadership

For at hjælpe jeres publikum med at komme fra A til B, må I gøre jeres vision klar, og dele best practises, strategiske roadmaps og praktiske how-to’s. Tommelfingerreglen er, at dele information der viser jeres produkts potentiale. Dette indhold er, hvad der inspirerer andre til at connecte med jer. Thought leadership er ikke bare en metode til at følge med markedet, men også en metode til at tilfredsstille jeres kunders behov.

Organizational Thought Leadership

Thought Leadership bør afspejle jeres vision og synliggøre de områder, hvor I adskiller jer fra andre lignende virksomheder. Det handler om at kommunikere med én stemme som samtidigt afspejler den virksomhedskultur, som I har. Styrken ligger i den hårfine balance mellem det personlige og det professionelle, det autoritative og alligevel autentiske. Når I som virksomhed finder denne balance i jeres indhold, er I klar til at skabe indflydelse.

Industry Thought Leadership

Som thought leaders er I nødt til, at dele jeres syn på nyheder, tendenser og de kræfter, der skaber markedet, I befinder jer i. I skal udvikle og dele innovative tanker, indsigter og samtidig huske jeres publikum. En god tommelfingerregel er ikke blot at omskrive det, der allerede er sagt, men kalibrere folks tankegang med et nyt perspektiv.

Selv om det er værdifuldt at offentliggøre thought leadership på tværs af en række fora, er det uvurderligt at kunne etablere en platform, der gør det muligt at fremvise thought leadership effektivt. Ved at bruge en kombination af ’Company Pages’, ’Showcase Pages’, ’Sponsored Content’ og ’SlideShare’ gennem LinkedIn, kan I lægge et solidt fundament til at opbygge thought leadership for både jeres firmas brand og jeres personlige brand.

Hvordan I skaber thought leadership på LinkedIn

Vejen til succesfuld formidling af thought leadership kommer ved, ikke at tænke på indholdet som thought leadership indhold. I optjener et ry som thought leader ved at levere indhold, som folk finder interessant, nyttigt og nyt. Thought leadership bør betragtes som et output, ikke et input. Vær åbne og ærlige omkring jeres fejl og succeser og tilbyd brugsanvisninger, så andre kan lære af jer. Prøv ikke at udgive jer for nogen, I ikke er, og prøv ikke at tvinge budskabet ned over jeres publikum. Vigtigst af alt er at forstå, at I ikke skal sælge noget. I skal derimod opbygge tillid ved at tilbyde ekspertise og hjælp. Hvis I opbygger tillid, vil salget komme naturligt. Definer klart, hvad I forsøger at sige og hvorfor netop det er vigtigt. Hvis I vil være thought leaders, er det vigtigt at sikre, at I har værdifulde idéer I kan dele med jeres målgruppe på en kontinuerlig basis. Når I har defineret, hvad I vil sige og til hvem, skal I skitsere temaer og ideer, som I kan tage udgangspunkt i.

Den ultimative værdi ved at være en thought leader er, I bliver set som en pålidelig og troværdig kilde til strategisk tænkning. Når I har opnået dette, konverteres jeres thought leadership fra en omkostning til en investering, der leverer målbar værdi.

Vi har oprettet en tjekliste for at hjælpe jer godt på vej til at skabe jeres egen succesfulde thought leadership strategi:

  1. Definer først, hvad thought leadership betyder for jeres organisation
  2. Tilpas thought leadership i forhold til jeres produkt/service og organisations ledelsesmål
  3. Etabler en proces til brainstorming og udvikling af et håndterbart antal idéer
  4. Udvikl et unikt og banebrydende synspunkt
  5. Brug content marketing begreber og best practices til at formidle jeres thought leadership
  6. Levér thought leadership på alle stadier af købscyklussen
  7. Definer jeres succes kriterier, mål dem og rapporter om dem

Baseret på jeres mål og de metrics, I vil benytte til at bedømme succesen af jeres thought leadership initiativ, kan I drage fordel af en blanding af organisk og betalt indhold. 

Organisk indhold på LinkedIn

Company Page

Gør jeres ‘LinkedIn Company Page’ til centrum for thought leadership. Jeres side er det ideelle forum til netop denne disciplin. Det er ofte en af de første sider, som LinkedIn-brugere besøger, når de laver research, hvilket gør det til det perfekte sted at have thought leadership indhold, herunder links til jeres nyeste og bedste artikler, e-bøger og how-to indhold.

Blog Articles

Blogartikler giver alle LinkedIn-brugere mulighed for at dele deres ekspertise med omverdenen. Gennem et intuitivt blogværktøj, der integreres med jeres profil på LinkedIn, kan I udgive nyt og tidligere udgivet indhold på LinkedIn, og dermed øge jeres publikum og netværk. Artikler der bliver publiceret med værktøjet er søgbare i LinkedIns søgefelt og bliver jeres indlæg set tilstrækkeligt mange gange kan det hentes af Pulse, LinkedIns nyheds-app. Det betyder, at I nemt kan øge antallet af besøgende, kommentarer og delinger.

Betalte annonceringsmuligheder på LinkedIn

Sponsored Content

Med ’Direct Sponsored Content’ kan I kommunikere direkte til jeres målgruppe, i brugernes LinkedIn nyhedsfeed – også uden at publicere de valgte posts på jeres ’Company Page’. Denne metode kaldes Dark Posting. Med Sponsorerede posts kan I gøre jeres indhold yderst relevant, da I ikke taler til en bred mængde af følgere. Dette giver jer mulighed for at blive mere specifikke med jeres thought leadership indhold og målrette mere effektivt, fordi I netop kan segmentere jeres publikum efter interesser.

Segmenteringsmulighederne for ’Sponsored Content’ er mange og foruden den obligatoriske række af forretnings-demografiske målretninger som for eksempel firmastørrelse, industri, jobfunktion og jobtitel kan I ligeledes anvende egne data til at opbygge målgrupper. I kan nemt selv tilgå kampagneindsigter og optimere jeres kampagner og dermed nå jeres mål hurtigere og mere effektivt. Udover at dele links med thought leadership indhold kan I også tilføje rich media formater som ’Carousel Ads’ og ’Video Ads’.

Sponsored InMail

’Sponsored InMail’ er den mest direkte måde til at kommunikere til en målgruppe på.  I får professionel, troværdig rækkevidde og evnen til at levere målrettede meddelelser direkte til potentielle køberes indbakker, uanset om de er på deres stationære eller mobile enheder. Fordi jeres beskeder kun sendes, når brugerne er aktive på LinkedIn, bryder I igennem grænserne for traditionel e-mail marketing, hvilket betyder 100% leveringsevne. Derudover betaler I kun, når en bruger modtager en ’InMail’.

Ved at levere det rigtige indhold og personlige meddelelser, kan I få opmærksomheden hos de mest relevante målgrupper og drive flere leads. ’InMail’ kan både anvendes til at drive trafik til en landing page, hvor brugeren kan udfylde en formular eller man kan gøre brug af LinkedIn’s ’Lead Gen Form’.

Potentiale til mere end et buzzword

I er kommet rigtigt fra start som thought leaders, når I ikke aktivt sælger noget gennem jeres indhold, men i stedet fokuserer på at hjælpe og uddanne jeres publikum. Skab indhold, der kan give de bedste svar på jeres publikums spørgsmål. Ægte Thought leadership hjælper til at skabe tillid og autoritet på diverse områder gennem hjælpsom indholdsmarketing. Nogle af de vigtige takeaways fra denne artikel, og en god tommelfingerregel generelt er, at undersøge og udforske. I skal ikke være bange for at teste jeres indhold.

Sponsoreret thought leadership indhold kan være ligeså effektivt, som at lede en samtale og kan hjælpe jeres partnere og jeres kunder med at lære. Dette hjælper til at uddanne markedet omkring de nyeste tendenser og muligheder.

Læg vægt på best practices inden for jeres industri. I må også gerne fejre jeres successer og vise omverdenen, at projekt A eller B lykkedes, men husk at fortæl, hvorfor I lykkedes.

Det er også vigtigt at huske på, at distributionskanalen eller formatet ikke er det vigtigste for succesfuldt thought leadership. I kan derfor med fordel bringe flere indholdsformater og platforme i spil, såsom artikler og blogposts, bøger, videoer, guides, podcasts og lignende. Dette mix er med til at gøre jeres thought leadership succesfuld, da I får skabt en genkendelighed hos brugerne.

Vi håber at denne guide har givet jer en forståelse af, hvad det vil sige at være en god thought leader på LinkedIn.


[1]https://www.slideshare.net/itsma/itsmavem-2014 mpmsurveyabbreviatedsummary

Latest at AdColony

Executive LinkedIn Presence

Source: Services

Inspirerende foredrag

Source: Services

Workshops

Source: Services